dimarts, 2 d’octubre del 2007

Neix l'edu3.cat

Neix l'edu3.cat, un portal que connecta l'aula amb la radio i la televisió.






Aquest portal, pioner a l'Estat Espanyol, posat en marxa per la CCRTV (Corporació Catalana de ràdio i televisió) juntament amb la conselleria d'Educació de la Generalitat, posa a l'abast de tothom material audiovisual de caràcter educatiu produït per TVC, Catalunya Ràdio i el Departament d'Educació.

Els continguts es classifiquen per àrees (ciències naturals, ciències socials, educació artística, educació física, llengües i literatura, matemàtiques, tecnologia i tutoria), i també tenim l'opció de fer una cerca personalitzada.
Així doncs, a l'apartat d'Educació Artística podem veure en directe i de manera gratuïta capítols de l'Atrapasons, Més paraules, Una mà de contes, documentals biogràfics de diferents artistes com Tete Montoliu, l'OBC i fins i tot experiències d'escoles catalanes.

També hi trobarem un apartat d'enllaços a diferents recursos audiovisuals que podem trobar a la xarxa (WebTV, Ràdio, Cinema, Fotografia, Nous Formats); i una graella setmanal de programació educativa.

El professorat disposem, a més, d'un apartat on descarregar-nos els arxius de vídeo i audio mitjançant un sistema d'identificació personal (correu xtec). Això ens permetrà utilizar el portal com a eina de suport a l'aula.
Penso que pot ser molt útil per a l'aula de música on sovint ens trobem amb la barrera de no poder apropar més els alumnes a la música degut a que els centres no disposen d'un arxiu d'audiovisuals gaire ampli. Per citar un exemple, la petita escola (50 alumnes) on estic treballant disposa de 2 vídeos: Fantasia 2000 i una gravació casolana de la Jota típica del poble.
Així que, portals com aquest ens permeten disposar d'una font de recursos que, a més, podem consultar a casa o a l'escola.

Font: Catradio.cat